Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων τη Δευτέρα 12-04-2021 και βάσει των οδηγιών που μας αποστάλθηκαν, ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες και τους μαθητές-τριες του σχολείου μας ότι:

Οι μαθητές-τριες και όλοι οι εργαζόμενοι του σχολείου πρέπει να κάνουν αυτοδιαγνωστική δοκιμασία ελέγχου για τον ιό COVID-19 στην οικία τους, δύο φορές την εβδομάδα, την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης κάθε σχολικής εβδομάδας. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.

Μετά την εξαγωγή του αποτελέσματος οι γονείς το καταχωρούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και εφόσον είναι αρνητικό εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης μπορούν να συντάσσουν και να υπογράφουν χειρόγραφη δήλωση με τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα. Σε περίπτωση που το self test του/της μαθητή/τριας είναι θετικό παρακαλούμε να μας ενημερώνετε άμεσα ώστε να προβαίνουμε στις ενδεικνυόμενες ενέργειες.

Την κάρτα αυτή θα φέρουν μαζί τους οι μαθητές-τριες, θα την επιδεικνύουν στους καθηγητές το πρωί της Δευτέρας και θα την κρατούν μέχρι τη διενέργεια του επόμενου ελέγχου.

Σε περίπτωση που μαθητής-τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα, τότε δεν  γίνεται δεκτός-ή, λαμβάνει απουσία και οι γονείς του-της τον-την παραλαμβάνουν από το σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού.

Επίσης ισχύουν όλα τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων, τακτικοί αερισμοί κ.α.

Περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε στην κοινή υπουργική απόφαση .

Οδηγίες για την επαναλειτουργία των Λυκείων
Ετικέτες: